19 Haziran 2012 Salı

TEKNİK ANALİZ

         Hisse senetlerinin hareket edebileceği sadece 3 yön vardır. Bunlar yukarı, aşağı ve yatay. Hisseler bu yönlerde hareket ederken bir sistem içinde hareket ettiğine inanılır ve bu nedenle yatırımcılar hisse alıp satarken teknik analizden oldukça yararlanırlar.  

        Teknik analiz, hisse senetlerinin geçmiş fiyat hereketleri göz önüne alınarak oluşturulan geleceği yorumlama, gelecek hakkında fikir sahibi olma işlemidir. Teknik analiz falcılık değildir çünkü piyasa trendlerden oluşur ve bu trendlerinde elbet bir başlangıcı ve bir de sonu vardır. Teknik analiz bizlere bu trendlerin dönüş yerlerini saptamamızda yardımcı olmaktadır. Fakat şu da bir gerçektir ki kesinliği yoktur. Gerçekleşmesi mecburi değildir bize gösterdiklerinin. Biraz önce de söylediğim gibi bize fikir verir yolumuzu aydınlatmamız konusunda bizlere yardımcı olmaktadır.

      Bazı kişiler teknik analizin piyasayı anlamak açısından en önemli yöntem olduğunu savunurlar ve teknik analizin hisse senedi hakkındaki herşeyi yorumladığını öne sürerler. Çünkü hisseler bilanço verileri ve haberler gibi birçok olaydan etkilenirler ve bunların fiyatlara yansıması kaçınılmazdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder